GVOŽĐE – IRON plus

Gvožđe je mineral koji pripada grupi takozvanih oligo-elemenata, što znači da su ti elementi potrebni našem organizmu u veoma malim količinama. Pre svega, gvožđe ulazi u sastav hemoglobina u krvi i vrši funkciju transporta kiseonika u telu, ali ima i druge bitne funkcije. Iron Plus vam obezbeđuje gvožđe u savremenoj kompleksnoj formuli.

Jedna tableta Iron Plus obezbeđuje toliko gvožđa kao 110 gr goveđe jetre ili 1 kg belog pilećeg mesa!

U proseku, naš organizam sadrži oko 2,5-5 gr gvožđa. Veći deo se vezuje za hemoglobin u krvi, ali ostali delovi se mogu naći u feritinu, hemosiderinu, mioglobinu i nekim enzimima. Uopšteno rečeno, uglavnom od hemoglobina zavisi koliko će kiseonika stići do naših ćelija. Povrh svega, gvožđe obavlja i druge, manje poznate funkcije u našem telu. Učestvuje u procesu stvaranja energije, ćelijske deobe, a ima ulogu i u celokupnom zdravom funkcionisanju našeg organizma. Najbolje je uzimati organski vezano gvožđe (gvožđe u obliku helata). U organski vezanom obliku minerali se bolje podnose u digestivnom traktu, lakše se resorbuju, što znači da je bolja iskoristljivost u našem organizmu. U ovom proizvodu, gvožđe je u obliku fumarata, a tako organski vezano gvožđe ne dovodi do pojave zatvora, kao što je slučaj sa gvožđesulfatom, koji se koristi u mnogim drugim proizodima. Savremene formule, kao Iron Plus, sadrže i dodatak vitamina C i bioflavonoida, koji pomažu kod iskoristljivosti gvožđa i pojačavaju njegov efekat.

PAŽNJA!

  • Trudnice i dojilje bi trebalo da se posavetuju sa svojim lekarom pre nego što počnu da uzimaju preparate koji sadrže gvožđe!
  • Ukoliko već uzimate multivitamine, uzimanje dodatne količine gvožđa se preporučuje samo u slučaju nedostatka gvožđa u organizmu.
  • Gvožđe u helatnom obliku ne ometa resorpciju vitamina E, pri čemu ni jedan od nutrimenata ne umanjuje efikasnost onog drugog
  • Resorpcija gvožđa je smanjena u prisustvu kalcijuma, fosfora, konzumiranjem jakog čaja i kafe, a i ishranom bogatom vlaknima
  • Kod zdravih osoba, resorpcija gvožđa je pod stalnom kontrolom gastro-intestinalnog trakta, tako da bi unos prevelike količine gvožđa mogao da dovede do bolesti (hemohromatoze)
  • Stalni, visoki unos gvožđa može da intenzivira peroksidacione procese u organizmu, što u krajnjem rezultira povećanom potrebom za antioksidansima.

Možete naručiti i telefonom Blagoje 063 521 847    (+381 63 521 847)

IRON plus

Rešenje za anemiju bez kontraindikacija u vidu povraćanja, nesanice, metalnog osećaja u ustima…

Helatno (polusvareno) gvožđe.

Detaljnije o GVOŽĐE – IRON plus

1,429.00 RSDCena:
Loading Radim...
LoadingUpdating...

Dajte komentar

8 i 6 je
Please leave these two fields as-is: