STRONG BONES

Strong Bones Plus je preparat sa sadržajem kalcijuma i magnezijuma koji podržava očuvanje zdravlja skeletnog sistema, a sada je zbog veće efikasnosti iskorištavanja sastojaka obogaćen i vitaminom D3.

Cuva skelet

Minerali kalcijum i magnezijum su makroelementi.

U funkcionisanju organizma imaju višestruku funkciju, a najpoznatija je funkcija za  održavanje normalne strukture zuba i kostiju. Efikasno iskorištavanje kalcijuma zavisi od više faktora. Jedan od najbitnijih je snabdevenost organizma vitaminom D. Upravo to saznanje je dovelo do dodavanja ovog vitamina u formulu. D-vitamin je steroidni produkt (jedinjenje sa strukturom sterola) koji je rastvorljiv u mastima i otporan na toplotu. Od njegove dve, za ljudski organizam važne forme (D2, D3) vitamin D3 (holekalciferol) je aktivniji. U namirnicama biljnog porekla se može naći samo u formi D2 (ergokalciferol), dok su u hrani životinjskog porekla obe njegove forme prisutne.

Vitamin D pomaže apsorpciju kalcijuma, njegovu ugradnju u koštanu masu, takođe pomaže održanje ravnoteže kalcijuma u krvnoj plazmi, pa tako igra važnu ulogu i u procesu normalne koagulacije krvi, utiče i na odgovarajući razvoj i funkcionisanje mišića, potreban je i za zdravo funkcionisanje imunog sistema.

PAŽNJA!

Pušenje, kafa, čaj, kao i veće količine unetih vlakana, odnosno oksalna kiselina, fitin iz nekih biljaka (npr. zelje, rebarbara) mogu sprečavati apsorbciju kalcijuma.
Povećano unošenje belančevina intenzivira izdvajanje kalcijuma kroz bubrege. Proporcija unetog kalcijuma i magnezijuma prema dosadašnjim iskustvima treba da bude 2:1. Savremeni preparati, kao što je na primer i Strong Bones Plus, ova dva makroelementa sadrže kombinovano, i upravo u ovoj proporciji.


Strong bones PLUS

Za resavanje problema sa osteoporozom i svim kostano zglobnim problemima. Ubrzava zarastanje preloma kosti. Najbolje je uzimati preventivno!

Detaljno o STRONG BONES

2,139.00 RSDCena:
Loading Radim...
LoadingUpdating...

Poručiti možete na 063 521 847  Blagoje   ili  +381 63 521 847

Dajte komentar

8 i 2 je
Please leave these two fields as-is: