Skype MeÖ!

Razglasi o www.MojVitamin.com - Facebook, Twitter,  Gmail,  MSN, MySpace, Yahoo... ili ubaci u favorite
Slobodno pitajte i poručite

Blagoje 

063 521 847

+38163521847

poruka i na SKYPE blagoje.rodic

Vitamin C

Neophodan za zdravljeVitamin C je za život neophodan dodatak. On spada u grupu u vodi rastvorljivih vitamina, te se unet u višku izlučuje iz organizma mokraćom ne stvarajući depoe. Ljudski organizam ga ne proizvodi, te se mora svakodnevno unostiti.

Vitamin C igra važnu ulogu u sintezi vezivnog tkiva (kolagena, kostiju, hrskavice, mišića, krvnih sudova). Ima antioksidativni efekat i čak i u niskim koncentracijama u krvi štiti organe od štetnog delovanja slobodnih radikala, nastalih u procesu metabolizma. Takođe smanjuje štetno delovanje i toksični efekat izazvan hemijskim iritansima kao što je duvan i zagađivači spoljašnje sredine. Reguliše rad mnogih enzima i igra ulogu u ćelijskom disanju. Neophodan je za pravilnu funkciju limfocita i makrofaga, kao i imunog sistema u celini.

Biljke i životinje sintetišu ovaj vitamin, te se odgovarajuća količina može uneti u organizam pravilnom ishranom. Međutim, zbog izrazite osetljivosti na izloženost vazduhu i vodi, te na visoke temperature i procese prerade hrane, često biva uništen.

Niske koncentracije ovog vitamina u krvi dovode do znatnog narušavanja zdravlja i do pojave simptoma kao što je suva i rascvetana kosa; hrapava i suva koža sa pojavom krasti; sklonost pojavi modrica; otežano zarastanje rana; upala i krvarenje desni; krvarenje iz nosa, oštećenje zubne gleđi, bolovi u kostima, anemija, sklonost infekcijama kao i mogućnost problema sa telesnom težinom zbog usporenog metabolizma. Težak oblik deficita ovim vitaminom se manifestuje sa bolešću skorbut.

Dnevne potrebe u vitaminu C variraju u zavisnosti od godina života, fizičke aktivnosti i trenutnog stanja organizma (veće su kod trudnica i dojilja, sportista), dok su kod pušača, u stresu, infektu ili pri izloženosti toksinima, znatno pojačane. Postoji razlika u preporučenim dnevnim dozama za prevenciju deficita vitamina C, od doza za prevenciju hroničnih bolesti (koje su mnogo veće).

Poslednjih godina se u svetu sprovode mnogobrojna isptivanja u cilju jasnijeg definisanja pozitivnog protektivnog efekta vitamina C za hronične bolesti, kao i iznalaženje optimalne doze. Postoje veoma dobri naučni dokazi o povoljnom efektu vitamina C za prevenciju respiratornih infekcija, poboljšanje apsorpcije gvožđa u crevima i prevenciju mokraćnih infekcija kod trudnica. Naučno potkrepljene pozitivne efekte, ali uz potrebu još daljeg ispitivanja, vitamin C je pokazao pozitivne efekte i u prevenciji astme, upale pluća, nastanka karcinoma (prvenstveno stomaka), lečenju karcinoma, potenciranju trojne antibiotske terapije Helicobacter pylori infekcija, prevenciji infarkta i moždanog udara, sprečavanju nastanka plakova na zubima i krvarenja desni, te smanjenju bolnosti pri prelomima kostiju i lečenju nekih urođenih bolesti metabolizma.

Oko vrednosti maksimalno dozvoljenje dnevne doze još uvek postoje različita mišljenja. No, obzirom da se radi hidrosoluibilnom vitaminu, koji nema mogućnost kumulacije, već se u višku izlučuje mokraćom, toksični efekti nisu zabeleženi. Kod pojedinih, genetski predisponiranih osoba pri veoma visokim dnevnim dozama, preko 2000 mg, zabeležene su nuspojave u vidu osećaja pečenja u želucu, proliva, mučnine, glavobolje ili pojave oksalatnih kamenaca u bubrezima. Visoke dnevne doze vitamina C takođe moraju izbegavati pacijenti sa cirozom jetre i pojedinim bubrežnim bolestima (renalna tubularna acidoza, paroksizmalna noćna hemoglobinurija)

Na našem tržištu  se pojavio novi Calivita suplement C 300-plus. Sadržaj 1 tablete čini 300 mg vitamina C,  aktivne supstance poreklom iz šipurka 100 mg i bioflavonoiodi citrusnog porekla 30 mg. Prisustvo biljnih komponenti omogućuje postepeno oslobađanje aktivnih susptanci (time release efekat), sa održavanjem optimalne koncentracije u krvi tokom čitavog dana (18 do 20 sati), a izbalansiran međusobni odnos aktivnih sastojaka potencira pozitivne efekte svakog od njih.

Preparat se preporučuje za prevenciju nazeba, gripa i virusnih infekcija, poboljšanje imunog statusa, prevenciju i lečenje krvarenja desni, jačanje organizma, prevenciju kardio i cerebrovaskularnih bolesti, neutralizaciju toksičnih efekata duvana i aerozagađivača. Preporučena preventivna dnevna doza je 1 tableta C 300-plus dnevno, dok kod bolesnih stanja ili pušenja preporučuje se 3 x 1 tableta.

dr. Melanija Vislavski


Lekari pricaju o vitaminima: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rvbHHdcR2Dc

Vitamin C neophodan za pravilan rad imuno sistema

C 300 plus bioflavonoidi od šipurka. Tablete su napravljene u obliku POSTEPENOG OTPUŠTANJA C vitamina u organiza, apsorpcija traje više od 12 sati.

Pakovanje 120 tableta.

2,275.00 RSDCena:
Loading Radim...
LoadingUpdating...

C 1000 plus

C vitamin od 1000 mg koji se postepeno oslobađa u organizmu tokom 20-tak sati od momenta kada ga popijemo. To je oko 50 mg na sat…preporuka FDA. Ne postoji mogućnost da se predozira. Nema procesa u organizmu gde ne pomaže.

Detaljno o Vitamin C

Pakovanje je od 100 tableta

2,469.00 RSDCena:
Loading Radim...
LoadingUpdating...


Možete poručiti i telefonom 063 521 847 Blagoje  (+38163521847)

Svetsko udruženje za borbu protiv raka saopštava:

- 30% malignoh bolesnika ima manjak C vitamina i da ti ljudi kraće žive i kada se preduzme lečenje

- U SAD muškarci sa manjkom C vitamina u 57% slučajeva imaju veći rizik od smrti usled bilo kakvog oboljenja

- 2011.g. radnici na raščišćavanju Fukošime dobijali su visoke doze vitamina C i time smanjili rizik od radiacione bolesti i raka


Dajte komentar

5 i 7 je
Please leave these two fields as-is: