Spas za srce i krvne sudove

Antioksidant

Resveratrol PLUS
60 kapsula

Sigurno ste i Vi čuli za to, da crno vino pospešuje zdravlje? Resveratrol PLUS je antioksidantna formula vrhunskog kvaliteta, koja sadrži sva blagotvorna svojstva polifenola crnog vina kondenzovano u kapsulama; a sa druge strane, zahvaljujući sinergističnom dejstvu sa ostalim aktivnim sastojcima može veoma delotvorno doprineti zaštiti ćelija.

Jedna dobro poznata stara izreka glasi da jedna čaša crnog vina dnevno nije štetna; naprotiv, to je čak veoma korisno za naše zdravlje. Početkom 1990-tih, ova mudra izreka je napravila značajnu pometnju, kada je izraz “ Francuski paradoks” postao poznat u medicini. Ovaj izraz se odnosi na zapaženje, da je učestalost kardiovaskularnih bolesti kod stanovnika određenih oblasti u Francuskoj znatno niži, nego kod ljudi koji žive u zemljama koje su slične po razvijenosti, vode sličan način života i konzumiraju slične količine zasićenih masti. Objašnjenje ne leži  u genima, već uglavnom u navici konzumiranja vina, koje je karakteristično za te regije.
Blagotvorne efekte ne možemo pripisati samom alkoholu, već jedinjenju polifenola, koje se nalazi u cnom vinu, i koje nam pruža zaštitu ćelija od štetnog dejstva slobodnih radikala, jer je veoma jak antioksidant, blagotvorno deluje na krvne sudove i ostvaruje dejstvo usporavanja procesa starenja.

Najdelotvornije polifenolno jedinjenje koje se nalazi u vinu je resveratrol; a od 4 prirodna hemijska oblika u kojima se može naći, trans-resveratrol je forma koja ostvaruje najbolju biološku aktivnost.
U najvećoj meri se nalazi u vinovoj lozi i ljusci grožđa, što objašnjava prisustvo u crnom vinu (u 1 l crnog vina se nalazi prosečno 2-3mg/l). Fenomen Francuskog paradoksa je prilično uzburkao naučnu javnost, što je rezultiralo time da se danas resveratrol smatra za jedan od potencijalno najobećavajućih prirodnih antioksidanata.

Reservatrol PLUS formula CaliVite je mnogo više od običnog proizvoda sa sadržajem resveratrola, pošto je u pitanju kompleksna formula, koja pored toga što sadrži ovu aktivnu komponentu u koncentrovanoj formi sadrži i druge komplementarne antioksidante kao što su: dragocen ekstrakt semena grožđa, koji pored svog antioksidantnog dejstva ima  blagotvorno dejstvo na zdravlje krvnih sudova. Takođe u sastav ulazi i koenzim Q10, koji potpomaže zdravlje kardiovaskularnog sistema, i koje je neophodno za procese stvaranja energije u svim ćelijama ljudskog tela.

 

[wpsc_products product_id=’33’]