Rešite se bolova

JOINT PROTEX – zaštita zglobova

Čak 15% od ukupnog stanovništva sveta boluje od neke vrste oboljenja koštano-zglobnog sistema (lokomotornih organa). Ova grupa bolesti je od najčešćih među civilizacijskim oboljenjima današnjice. Uglavnom pogađa najrazvijenija društva, značajno umanjujući kvalitet života,  a neretko čak i obogalje bolesnika.

Oboljenjem lokomotornih organa nazivamo poremećaje organa koji daju potporu i čvrstinu našem telu, ali istovremeno omogućavaju i njegovu gipkost te učestvuju i u vršenju pokreta. Između ostalog tu ubrajamo oboljenja kostiju, mišića, zglobova, vezivnog tkiva, a u širem smislu i neke bolesti kože, pa i perifernih krvnih sudova i živaca, koji ove strukture opslužuju. Organi koštano-zglobnog sistema čine jednu celinu. Funkcije zglobova određuje njihova struktura. Da bi mogli odgovarati specifičnim zahtevima, kosti i kosti i površinske delove zglobova moraju čvrsto povezivati razne vezivne strukture – kao što su mišići, ligamenti, tetive, sinovijske opne itd.

Glavni sastavni deo kostiju, hrskavice, ligamenata itd  je vezivno tkivo. Simptomi funkcionalnih poremećaja u radu vezivnog tkiva se pojavljuju prvenstveno na zglobovima, ali i u koži (celulit, ćelavost), ispoljavaju se proširenim venama i prevremenom pojavom ateroskleroze. Za očuvanje i ponovno uspostavljanje zdravlja celokupnog vezivnog tkiva delotvornu pomoć može da pruži ovaj preparat, koji sadrži sve one materije kojih u standardnoj ishrani ili nema ili ih ima u nedovoljnim količinama.

U slučaju oboljenja zglobova izazvanih najrazličitijim uzorcima, mogu nastati strukturalne promene gradivnih elemenata, pa i oštećenja osnovnih ćelijskih funkcija.

Najčešća forma oboljenja zglobova je osteoartroza (OA) koja se naziva još i degenerativno oboljenje zglobova, pošto nije reč o klasičnom zapaljenju, već o habanju i oštećenju hrskavice.  U svakodnevnom jeziku ove bolesti se nazivaju reumom (izraz koji potiče iz latinskog, a značenje mu je „bolest koja luta“, jer simptomi šetaju od jednog do drugog zgloba). Starenjem se smanjuje kapacitet sinteze strukturnih elemenata hrskavice a samim tim i njena regenerativna sposobnost, posebno kod osoba iznad 50 godina starosti.

Alternativna medicina drugačije gleda na faktore koji dovode do pojave ovog problema. Kao i u slučaju drugih civilizacijskih bolesti i kod oboljenja koštano-zglobnog sistema kao glavni uzroci se navode nepravlina ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti, životni stil pun hroničnog psihofizičkog stresa, kao i opšta opuštenost, depresija i pesimističko raspoloženje. Vezivno tkivo je ogromno stovarište štetnih materija. Ono izvesno vreme može da kompenzuje narušenu homeostazu i poremećaje metabolizma, ali kada se nimalo ne može osloboditi štetnih materija (tzv. „metaboličke šljake“) i samo se razboli. Tada se takoreći „iznenada“ pojave simptomi poremećaja rada lokomotornog sistema.

Zbog tog dugotrajnog nemog latentnog perioda „iznenadna“ pojava simptoma osteoartroze se često čini neobjašnjivom. Prvi simptom je najčešće pojava jutarnje ukočenosti zglobova. Daljim razvojem bolesti zglobovi postaju bolni na dodir i pomeranje, međutim posle odmora njihovo stanje se popravlja. Uglavnom nema tipičnih znakova koji bi ukazivali na upalu. Smanjenjem navedenih problema dovodimo nas do mnogo kvalitetnijeg života.

Pakovanje je od 90 tableta.   Cena je 2600,00 dinara  ili  približno 26 Eu

Možete poručiti na 063 521 847 Blagoje      ili     +38163521847