DETOKSIKACIJA ORGANIZMASNAGOM PRIRODE PROTIV ULJEZA

Parazitska oboljenja creva i unutrašnjih organa pre nekoliko godina su bila prava retkost. U današnje vreme međutim, nastanak sve većeg broja oboljenja može da se dovede u vezu sa raznim parazitima. Ipak, još uvek ne posvećujemo dovoljno pažnje prevenciji, dijagnostikovanju i tretiranju raznih parazitarnih infekcija. Postoje paraziti u mikro-veličinama, kao što su virusi, virodi, prioni, bakterije, gljivice i  protisti, a postoje i oni u makro-veličinama, parazitske životinje, kao što su crvi, krpelji i vaši.Paraziti značajan deo svog životnog ciklusa provedu u domaćinu, od njega se hrane smanjujuči njegove šanse za opstanak i razmnožavanje (virulencija), a mogu prouzrokovati i simptome bolesti (patogeneza).

ZAŠTO SU PARAZITI TOLIKO OPASNI ZA NAS?

Ljudski organizam je superinteligentan biološki instrument koji se svojim imunim sistemom može odbraniti od „uljeza“. Međutim, ako naš prirodni i stečeni imunitet ne funkcioniše dobro, naš organizam će postati idealan domaćin parazitima. Jednostrana ili deficitarna ishrana, aditivi, zagađenje životne sredine (na pr. pogoršanje kvaliteta pijaće vode), upotreba antibiotika i steroida dovode do slabljenja imunog sistema. Parazitima pogoduje tipičan način ishrane na zapadu; ishrana bogata mastima, skrobom i šećerom obezbeđuje idealno tlo za nastanjivanje. LJudki organizam koji se hrani na odgovarajući način, neće biti podesan za nikakve oprtunističke i/ili patogene parazite. Kada je u želucu dovoljna količina želudačne kiseline, kada je žuč zdrava i „prijateljski nastrojene“ bakterije prisutne u tankom crevu, prirodni odbrambeni sistem sadrži sve potrebne elemente za očuvanje organizma u zdravom stanju. Tada paraziti i gliste ne mogu da nastave da napreduju ili, čak, da opstojavaju. Znači treba da stvorimo takvu sredinu, u kojoj bi bilo nemoguće da paraziti prežive.

Razvoj infektivnih bolesti kod pojedinaca obuhvata kompleksnu interakciju između biološkog agensa (mikrob, parazit) i domačina. Ustanovljeno je da oko 30% svetske populacije pati od parazitskih infekcija. Osnovna osobina parazitskih infekcija je njihova hronična priroda. Sposobnost parazita da opstanu u domaćinima-kičmenjacima odrazila se na evolutovnoj adaptaciji, koja je omogućila ovim organizmima da  se izbave ili opstanu pod imunim mehanizmima.Različiti paraziti razvili su veoma efikasne načine za odolevanje specifičnom imunitetu. Posebnu kategoriju parazitskih infekcija čine gljivične infekcije (mikoze), koje su takođe značajni uzroci morbiditeta i mortaliteta ljudi. Najčešći uzročnici su dimorfne gljivice, koje su prisutne u okruženju i čije spore ljudi udišu (Histoplasma capsulatum, Blastomyces dermatidis i Coccidioides immites). Ostale gljivične infekcije mogle bi se nazvati oportunističkim, jer dotični agensi kod normalnih osoba prouzrokuju slabo oboljenje ili ga uopšte ne prouzrokuju, ali mogu da zaraze i izazovu žestoku bolest kod imunodeficitarnih osoba.Primeri oportunističkih gljivica su različite Candida ili Aspergillus species i Criptococcus neoformans.

Jedan od tekućih problema je parazit nazvan Giardia ili Lamblia intestinalis. To je parazit koji je postao uzročnik brij jedan bolesti dobijene posredstvom vode svuda u svetu. Da li pijete bezbednu vodu? Piti vodu sa česme može biti opasno po vaše zdravlje.

GLAVNI PROBLEMI PROUZROKOVANI PARAZITIMA U DANAŠNJE VREME

To su deficit mineralnih materija u organizmu, nesanica, glavobolje, škrgutanje zubima, nadutost, mučnina, povraćanje, probavne tegobe, iznurenost, bolovi u leđima, u vratu, alergije, arthritis, colitis, hipoglikemija, dijabetes, lupus, nepravilnosti štitaste žlezde, čak i maligne pojave.

KAKO SE ODBRANITI OD PARAZITSKIH INFEKCIJA I OBOLJENJA?

Pre svega, kao i u slučaju svih drugih bolesti, u prevenciji. Jačanje imunog sistema je najvažnija stvar koju možemo da učinimo za naš organizam kao prevenciju na prodor parazita i glista. Treba da stvorimo takvo okruženje u organizmu, koje ne omogućava opstanak parazita. pored pravilne ishrane oni ne mogu da se nastane u našem organizmu. Paraziti i gliste ne vole čisto telo. Posebno ne vole minerale. Lekovite i adaptogene biljke obiluju mineralima i drugim elementima, koji će pomoći da telo eliminiše neželjene „uljeze“.

Pakovanje je od 100 tableta,  cena je približno 27 Eu

Detaljnije na IZABERITE i PORUČITE