Osnovno pitanje, kada je alergija u   ekspanziji, je stanje našeg imuniteta. Voda i vazduh, dve vitalno bitne supstance su pune sitnih izazivača bolesti sa kojima se srećemo. Možda ne razmišljamo o činjenici da izazivači bolesti u naš organizam ulaze takođe i sa hranom koju konzumiramo. Skoro svi uneti mikroorganizmi bi mogli izazvati alergiju. Koža i sluzokože obezbeđuju određen stepen zaštite tako što sprečavaju ulazak mikroorganizama. I pored toga veliki broj mikroorganizama uspe da uđe u naše telo, ali imuni sistem koji adekvatno funkcioniše ne dozvoljava njihovo dalje dejstvo, što je suština odbrane od virusnih infekcija i tumora.

Neadekvatno funkcionisanje imunog sistema pruža šansu infekciji da se razvije, što nadalje  slabi delovanje imunog sistema. Kada dobijemo neku infekciju lekari često prepisuju antibiotike, iako je veliki broj bakterijskih vrsta postao otporan na njihovo dejstvo; nadalje antibiotici mogu imati sporedne efekte, a jedan od njih je oštećenje stomačne flore, što donosi nove probleme. Jedan od tih problema je bujanje nekih vrsta gljivica (npr. Candida), a postoji i problem poremećene funkcije varenja ili smanjenje sinteze vitamina B itd.

Najbolji izbor je PREVENCIJA ALERGIJE  kroz davanje podrške imunom sistemu, a dobar način za to je pronalaženje pravog životnog stila i korišćenje dodataka ishrani.

Mentalne i emotivne aktivnosti izuzetno utiču na stanje imunog sistema. Opterećenje stresom je faktor koji može dovesti do slabljenja odbrambenih snaga organizma. Deficit nekih nutritijenata kod reduktivnih dijeta za smanjenje telesne težine takođe može dovesti do smanjenja aktivnosti leukocita, međutim i dugo stanje gojaznosti daje proporcionalno pogoršanje imunoloških funkcija.

Na početku alergijske reakcije  prvo osećamo zamor, loše smo raspoloženi i češće nam se dešavaju infekcije (bakterijama, virusima, gljivicama…). Kasnije se često javljaju simptomi reumatske prirode. Uloga imunog sistema u organizmu je od presudne važnosti za rad odbrambenog sistema, koji nas štiti od bolesti. U svakom slučaju da bi se povratila odgovarajuća aktivnost imunog sistema potrebno je ojačati ga – dovesti u stanje da ispravno funkcioniše. Prirodni način davanja podrške imunom sistemu je konzumiranje pojedinih biljaka, minerala i aminokiselina.

Indijanci iz Južne Amerike već više od 2000 godina koriste koru, koren i lišće Mačije kandže u isceljujuće svrhe. Savremena nauka je uglavnom identifikovala aktivne agense ove biljke kao i njihove mehanizme dejstva. Najveći broj ovih agenasa poseduje jak antioksidativni učinak. Pored toga različite studije potvrđuju o protivupalnoj, protivvirusnoj aktivnosti i snažnom ,,podizanju,, funkcionalnosti imunog sistema u borbi protiv napasnika i izazivača bolesti. Neke od supstanci koje se nalaze u Mačijoj kandži dokazano imaju diuretski efekat, kao i antifebrilni učinak, dok drugi sastojci stimulišu rad parasimpatičkog sistema (koji je deo nervnog sistema), što olakšava relaksacione procese.

Zahvaljujući svi ovim dejstvima Mačije kandže, u Evropi se pokazalo veliko interesovanje za preventivnu upotrebu protiv virusnih infekcija, kao i nastajanja tumora. Ova biljka je korišćenja kao dopunski antitumorski tretman sa značajnim uspehom.

Cink, drugi sastojak Imunaid-a, ima jedinstvenu ulogu u radu imunog sistema, pa ne može biti zamenjen ni jednim drugim mineralom. Naučno je potvrđena činjenica da nedostatak cinka u organizmu dovodi do slabljenja imunog sistema. Jedna od posledica je povećana prijemčivost za infekcije. Cink utiče povoljno na stvaranje i aktivnost nekih elemenata koji uzimaju učešće u telesnim odbrambenim mehanizmima. Npr. Fagociti neutrališu napasnike, limfociti pamte prvi susret sa virusima, a onda pri ponovnom susretu reaguju kao specifične ćelije ubice ili produkuju antitela.

Iskustva korisnika IMMUNAIDa su takva da je veoma dobar proizvod za prevenciju, ali uspešno smanjuje i simptome već nastalih komplikacija sa alergijama na sunce, na toplotu, na polenov prah, na ambroziju,….   U suštini podizanjem imuniteta naš organizam spremno odgovara na alergene.

Pakovanje od 180 kapsula je približno   30Eura    + ptt troskovi

Možete naručiti na 063 521 847     ili   +381 63 521 847

Detaljnije na  CENE i PORUČIVANJE