Kurkuma ekstrakt

Kurkuma se na prostorima Indonezije i Indije uzgaja i koristi u kulinarstvu i medicini zbog svojih lekovitih svojstava već više od 5000 godina. Kurkuma sadrži ljekovite sastojke koji se nazivaju kurkuminoidi od kojih je najznačajniji kurkumin koji deluje protivupalno i antioksidativno.

Zahvaljujući unosu kurkuminoida možemo postići jačanje imunog sistema, održavanje i poboljšavanje zdravlja probavnog trakta, smanjenje upalnih procesa u telu – od krvotoka  do zglobova, bolju kontrolu nivoa holesterola, poboljšanje funkcije jetre itd.

Sadržaj kurkumina u kurkumi je samo 3%, pa je potrebno pojesti jako puno praha kurkume da bi se u organizam unela terapijska količina kurkumina. Zato postoje  ekstrakti – kao što sama reč kaže, iz sirovine (kurkume) se iscrpljuju (izvlače ili ekstrahiraju) aktivni sastojci kako bi se postigla terapijski značajna količina u obliku nadopune ishrani.
Na taj se način se u samo jednoj kapsuli Curcuma Pro dobija ona količina hranljivih sastojaka koju bi  inače dobili od 7200 mg praha kurkume.
Drugi razlog zašto je korisnije koristiti Curcuma Pro je zbog problema sposobnost tela da upije tj. apsorbuje kurkumin. Naime, korišćenje praha kurkume, iako zdravo i preporučljivo, nikako ne može da osigura onaj nivo iskoristivosti kurkuminoida s obzirom da se radi o velikim molekulima koje naša creva teško upijaju. Zbog toga ovaj Curcuma Pro sadrži i zaštićeni oblik kurkumina – MicroActive® formulu gdje je aktivna supstanca prisutna u mikro-česticama osiguravajući još bolje upijanje i iskorišćenje.
Proizvod dodatno sadrži i BioPerine® – ekstrakt bibera, koji služi za maksimalno upijanje kurkumina.
Curcuma Pro je visoko kvalitetna i iskoristiva formula čiji aktivni sastojci mogu postići maksimalan terapijski učinak za naš organizam.
[wpsc_products product_id=’64’]
Možete poručiti i telefonom na 063 521 847       viberom        whats apom