SPIRULINA-CHLORELA PLUS

Alge za naše zdravlje

Preparat Spirulina Chlorella PLUS sadrži sve  ono, što se očekuje od jednog savremenog preparata od algi.

Pored dve  izuzetno vredne alge, od kojih je proizvod i dobio ime, dodato je još i  pšenična trava i lucerka, odnosno jedna patentirana mešavina sa  antioksidantima, u kojoj se nalaze izvanredni sastojci poput spanaća,  brokola, Aloe vere, luteina likopena itd.

Određene vrste algi već  od davnina predstavljaju vredan izvor hrane za ljude. Iako u Evropi nije  rasprostranjena pojava svakodnevne primene algi u ishrani, u Azijskim  državama, kao i u Africi, na Kubi i Meksiku su izuzetno popularne u vidu  osnovnih sastojaka za lokalne namirnice. Zapadni svet ih je tek u  zadnje vreme počeo otkrivati, što se prvenstveno može zahvaliti sve  većem stepenu prihvatanja tradicionalnih istočnjačkih principa  poboljšanja zdravlja, ali tome svakako doprinose i pozitivni rezultati  najnovijih naučnih otkrića koja su dobijena ispitivanjem algi.

Alge  Spirulina i Hlorela su veoma bogate belančevinama, u kojima sadržaj  proteina može dostići nivo od čak 70%. Baš iz tog razloga su ove dve  alge odlični izvori belančevina, koje se mogu veoma lako variti i zbog  toga imaju visok stepen iskoristljivosti. Alge su takođe poznate po svom  visokom sadržaju joda, zato se njihovo konzumiranje posebno preporučuje  na kontinentalnim područjima (prema procenama, u Evropi približno 435  miliona osoba (!) pati od nedovoljnog unosa joda.*). Jod je neophodan za  proizvodnju hormona štitne žlezde, za odgovarajući metabolizam u  organizmu, za procese stvaranja energije, a u znatnoj meri doprinosi i  očuvanju zdravlja kose, kože i noktiju. Treći veoma važan sastojak je  hlorofil, koji je pored dve spomenute alge veoma važan sastavni deo  savremenih kura detoksikacije i alkalizacije.

Alge  Spirulina i Hlorela pored toga su bogat izvor vitamina, mineralnih  materija i vlakana, pa zbog toga predstavljaju izvanredan izvor  hranljivih materija, koji se mogu preporučiti bolesnima, umornima kao i  vegetarijancima.

PAŽNJA:

–       Osobama koje pate od poremećaja u funkcionisanju štitne žlezde savetuje se da pre upotrebe preparata potraže savet svog lekara!

Spirulina Chlorella PLUS aktivni sastojci po tableti:

Prah alge Spiruline               250 mg

Prah alge Hlorele                250 mg

Prah pšenične trave             100 mg

Prah lista lucerke                 100 mg

Patentirana mešavina *        140 mg

*Prah  zrna celera, prah morskih algi, kupus u prahu, spanać u prahu, prah  korena maslačka, peršunov prah, ekstrakt luteina, ekstrakt likopena,  prah lista prokelja, prah crne rotkve, prah Aloe vere, brokoli u prahu.

Upotreba: 1 tableta na dan, ili prema preporuci lekara.

Alge spirulina i chlorela su poznate po svome učinku na radijaciju. Nakon nuklearne katastrofe u Černobilu, Rusi su ih koristili da bi se zaštitili od posljedica radioaktivnog zagađenja.

Japanci vole svoju miso supu (koja sadrži alge) ne samo zbog toga da je fina. Ona im je pomogla da prežive posljedice Hirošime i Nagasaki.

Nakon bombardiranja Nagasakija, grupa preživjelih doktora-makrobiotičara i njihovi pacijenti su se spasili od radijacije, konzumirajući smeđu rižu, miso i alge. Kasnije niko od njih nije dobio leukemiju. Hrana bogata hlorofilom poput spiruline, chlorele, pšenične i ječmene trave jača ćelije, pomaže čišćenju krvi i jetre, neutralizira toksine i stimuliše proizvodnju RNA. Lepljiva vlakna, koja sadrže alge, sprečavaju reapsorpciju radioaktivnog stroncijuma  90.

Cena proizvoda je  oko 26 Eura

[wpsc_products product_id=’26’]

Možete poručiti i telefonom na 063 521 847 Blagoje (+38163521847)