HLOROFIL – DETOKSIKATOR

4,398.00 RSD

Opis

Liquid chlorophyl

Tečni hlorofil sadrži biološki veoma aktivnu supstancu hlorofilin. Hlorofilin potiče iz hlorofila lucerke i predstavlja polusintetsku natrijumovu bakarnu so koja je rastvorljiva u vodi, lako se upija u gastrointestinalnom traktu i razvija oba tipa hlorofila (A i B). Hlorofilin ima strukturu sličnu hemoglobinu u crvenim krvnim zrncima i može da prenosi kiseonik kroz telesne tečnosti.

Hlorofil je pigment koji biljkama daje zelenu boju i vrši fotosintezu bez koje ne bi bilo života na zemlji. Otkrio ga je 1915. godine dr Richard Willstadter i dobio Nobelovu nagradu za otkrivanje hemijske strukture hlorofila. Hlorofil je veoma dobro proučen i zna se da sa drugim pigmentima, karotinoidima i fikobilinima vrši procese fotosinteze u biljkama, algama i jednoćelijskim organizmima. Fotosinteza je proces koji sunčevu energiju pretvara u hemijsku i omogućava sintezu šećera i belančevina, metabolizam u ćelijama i proizvodnju kiseonika. Bez ovih procesa ne bi bio moguć život na zemlji.

Pored uloge u fotosintezi hlorofil ima i veoma temeljno proučena i dokumentovana dejstva koja se koriste u izradi dodataka ishrani za poboljšanje i održavanje dobrog zdravlja:

1.) Sposoban je da gradi stabilne komplekse molekula sa nekim kancerogenim materijama, kao što su poliaromatski ugljikovodonici iz duvanskog dima ili alfatoksini, proizvodi nekih gljivica, a vezujući ih sprečava njihovo dejstvo da izazovu rak.

2.) Deluje na enzim Citohrom P 450 u jetri koji sprečava nastanak maligne transformacije DNK u ćelijama pod dejstvom kancerogenih materija.

3.) Snažan je antioksidant, jer sprečava oksidativna oštećenja ćelija pod dejstvom slobodnih radikala, zračenja i otrova.

4.) Čisti organizam od spoljašnjih otrova i od otrova nastalih u toku procesa metabolizma, pri čemu se detoksikacija vrši putem organa za disanje (nos, sinusi, disajni putevi, pluća), gastrointestinalnog trakta (Želudac, jetra, žučna kesa, tanko i debelo crevo), bubrega i mokraćnih pute, kože, kao i cirkulacije telesnih tečnosti koja obuhavata sve ćelije ljudskog organizma, donoseći hranljive materije i odnoseći otpatke (deluje na sve organe koji učestvuju u detoksikaciji organizma)

5.) Sposoban je za alkalizaciju (povećanje pH vrednosti) organizma, znači sprečava razvoj mikroorganizama, parazita, povećava otpornost imunog sistema prema spoljašnjim štetnim uticajima i maligno izmenjenim ćelijama

6.) Sprečava zapaljenje, deluje protiv reumatoidnog artritisa

7.) Inhibiranjem rasta i razvoja nekih anaerobnih bakterija pomaže zarastanje rana

8.) Deluje kao dezodorans tela, oduzima neprijatne mirise i zadah iz usta

9.) Deluje kao opšti roborativ, sprečava starenje organizma, jača imuni sistem, popravlja cirkulaciju i varenje, zaceljuje ulkuse na sluznicama

Svojstva hlorofila su identična svojstvima hlorofilina. Hlorofilin preporučujemo za održavanje dobrog zdravlja. Naime, svakom se preporučuje da povremeno očisti svoj organizam od otrova, da koristi antioksidante, da regeneriše jetru, da poboljša rad imunog sistema. Preporučujemo ga za unutrašnju dezodoraciju i sprečavanje lošeg zadaha, za bolje zarastanje rana, otklanja bolove u grlu i smanjuje osećaj umora. Može pomoći zarastanje čira na želucu, saniranje reumatoidnog artritisa, otklanjanje zatvora i kao opšti roborativ.

Dugogodišnja istraživanja su pokazala dobru podnošljivost (toksični efekti nisu poznati), ali ga ne preporučujemo trudnicama i dojiljama, jer na njima nisu vršena istraživanja.

Tokom korišćenja može obojiti mokraću, stolicu i jezik u zeleno, što ne predstavlja razlog za prekidanje primene.

Upotreba: Jedna čajna kašikica u čaši vode na dan.

Možete poručiti i telefonom na 063 521 847 Blagoje (+381 63521847)