JOINT PROTEX za zglobove

4,179.00 RSD

Opis

Čak 15% od ukupnog stanovništva sveta boluje od neke vrste oboljenja koštano-zglobnog sistema (lokomotornih organa). Ova grupa bolesti je od najčešćih među civilizacijskim oboljenjima današnjice. Uglavnom pogađa najrazvijenija društva, značajno umanjujući kvalitet života, a neretko čak i obogalje bolesnika.

Oboljenjem lokomotornih organa nazivamo poremećaje organa koji daju potporu i čvrstinu našem telu, ali istovremeno omogućavaju i njegovu gipkost te učestvuju i u vršenju pokreta. Između ostalog tu ubrajamo oboljenja kostiju, mišića, zglobova, vezivnog tkiva, a u širem smislu i neke bolesti kože, pa i perifernih krvnih sudova i živaca, koji ove strukture opslužuju. Organi koštano-zglobnog sistema čine jednu celinu. Funkcije zglobova određuje njihova struktura. Da bi mogli odgovarati specifičnim zahtevima, kosti i kosti i površinske delove zglobova moraju čvrsto povezivati razne vezivne strukture – kao što su mišići, ligamenti, tetive, sinovijske opne itd.

Glavni sastavni deo kostiju, hrskavice, ligamenata itd  je vezivno tkivo. Simptomi funkcionalnih poremećaja u radu vezivnog tkiva se pojavljuju prvenstveno na zglobovima, ali i u koži (celulit, ćelavost), ispoljavaju se proširenim venama i prevremenom pojavom ateroskleroze. Za očuvanje i ponovno uspostavljanje zdravlja celokupnog vezivnog tkiva delotvornu pomoć može da pruži ovaj preparat, koji sadrži sve one materije kojih u standardnoj ishrani ili nema ili ih ima u nedovoljnim količinama.

U slučaju oboljenja zglobova izazvanih najrazličitijim uzorcima, mogu nastati strukturalne promene gradivnih elemenata, pa i oštećenja osnovnih ćelijskih funkcija.

Najčešća forma oboljenja zglobova je osteoartroza (OA) koja se naziva još i degenerativno oboljenje zglobova, pošto nije reč o klasičnom zapaljenju, već o habanju i oštećenju hrskavice. U svakodnevnom jeziku ove bolesti se nazivaju reumom (izraz koji potiče iz latinskog, a značenje mu je „bolest koja luta“, jer simptomi šetaju od jednog do drugog zgloba). Starenjem se smanjuje kapacitet sinteze strukturnih elemenata hrskavice a samim tim i njena regenerativna sposobnost, posebno kod osoba iznad 50 godina starosti.

Alternativna medicina drugačije gleda na faktore koji dovode do pojave ovog problema. Kao i u slučaju drugih civilizacijskih bolesti i kod oboljenja koštano-zglobnog sistema kao glavni uzroci se navode nepravlina ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti, životni stil pun hroničnog psihofizičkog stresa, kao i opšta opuštenost, depresija i pesimističko raspoloženje. Vezivno tkivo je ogromno stovarište štetnih materija. Ono izvesno vreme može da kompenzuje narušenu homeostazu i poremećaje metabolizma, ali kada se nimalo ne može osloboditi štetnih materija (tzv. „metaboličke šljake“) i samo se razboli. Tada se takoreći „iznenada“ pojave simptomi poremećaja rada lokomotornog sistema.

Zbog tog dugotrajnog nemog latentnog perioda „iznenadna“ pojava simptoma osteoartroze se često čini neobjašnjivom. Prvi simptom je najčešće pojava jutarnje ukočenosti zglobova. Daljim razvojem bolesti zglobovi postaju bolni na dodir i pomeranje, međutim posle odmora njihovo stanje se popravlja. Uglavnom nema tipičnih znakova koji bi ukazivali na upalu.

GLUKOZAMIN 250 mg

Osnovna gradivna supstanca vezivnog tkiva. Odgovarajućom suplementacijom podstiče se proces regeneracije hrskavice i na duže staze otklanja bolove. Ova materija za razliku od lekova NEMA neželjenih sporednih efekata. Zahvaljujući maloj molekularnoj veličini, ona lako dospeva do ćelija zglobne hrskavice i sinovijskih opni.

HONDROITIN SULFAT 200 mg

Osnovna gradivna materija hrskavice pa i one u zglobovima, neophodne za održavanje elastičnosti i mehaničkih svojstava.

HIALURONSKA KISELINA (HA) 50 mg

Glavni prirodni gradivni element međućelijske supstance u celom organizmu, a unutar toga u koži i vezivnom tkivu zglobova. U zglobovima je proizvode ćelije zglobne opne, a generalno predstavljanajvažniji sastavni deo vazivnog tkiva. Zahvaljujući njenom snažnom negativnom naelektrisanju i veoma velikoj molekularnoj težini, može da veže izuzetno velike količine vode. Generalno obezbeđuje dobro funkcionisanje vezivnog tkiva, uključujući tu i procese razmene materija i osigurava podmazivanje hrskavičavih površina zglobova.

METIL-SULFONIL-METAN (MSM) 150 mg

Bez ovog jedinjenja neke aminokiseline ne bi mogle da se ugrade u kompleksne proteinske molekule vezivnog tkiva: Vezivno tkivo stvoreno na taj način ne bi imalo odgovarajuću strukturu ni čvrstinu.

CETIL-MIRISTOLEAT (CM) 50 mg

Štiti tkivo hrskavice od habanja i učestvuje u procesu njene regeneracije.

INDIJSKO TAMJANOVO DRVO 50 mg

Ima jako antiinflamatorno dejstvo, rastvara sluz (mukotik), popravlja apetit, ublažava simptome oboljenja bubrega (zapaljenje, pesak, kamen), olakšava rad pluća, uravnotežava ritam disanja, ublažava kašalj i ima antiseptičko dejstvo .

KURKUMA 10 mg

Kurkuma ima snažno antioksidativno dejstvo, koje posebno blagotvorno deluje kod zapaljenskih oboljenja zglobova (reumatska groznica, reumatoidnog artrita) i to bez nuspojava! Istu ulogu ima i u slučaju gihta i reume.

SURUČICA 40 mg

Deluje protiv bola i temperature, te kao diuretik. Zbog toga se i preporučuje za tretiranje simptoma OA. Ovaj „biljni aspirin“ ima veoma nežno zaštitno dejstvo na želudačnu sluznicu, a u isto vreme deluje preventivno protiv pojave čira na želucu koji se inače javlja kod dugotrajne upotrebe „antireumatskih“ lekova i lekova protiv bolova.

CINK 5 mg

Nedostatak cinka kod dece u rastu može da dovede do pojave bolova u zglobovima, a kasnije do sklonosti ka depresiji, gubitku apetita, pojave blede i masne kože, pune mitesera i akni, kao i pojave celulita.

MANGAN 1 mg

Nedostak mangana može da se ispolji pojavom bolova u kolenu, sklonosti ka pojavi grčeva, hronične malaksalosti i umora, poremećaja sluha i gubitka ravnoteže, a kod dece u dobu intenzivnog rasta do pojave „bolova rastenja“ naročito u donjim ekstremitetima i kukovima.

Novija poboljšana verzija je JOINT PROTEX FORTE sa uvećanom koncentracijom prva dva sastojka:

GLUKOZAMIN 500 mg

HONDROITIN 270 mg

HIALURONSKA KISELINA 50 mg

METIL-SULFONIL-METAN (MSM) 150 mg

CETIL-MIRISTOLEAT (CM) 50 mg

INDIJSKO TAMJANOVO DRVO 50 mg

KURKUMA 10 mg

SURUČICA 40 mg

CINK 5 mg

MANGAN 1 mg

Moje lično iskustvo je da ga preporučujem uz proizvod TRIPLE POTENCY LECITIN koji „podmazuje“ hrskavicu zgloba.

Možete naručiti na telefon 063 521 847 Blagoje ili +38163521847 plaćanje je pouzećem!