MENOPAUSAL

4,699.00 RSD

Opis

Multivitaminski preparat koji sadrši i lekovito bilje, čiji sastav je usklađen sa promenjenim potrebama za vitaminima i mineralnim materijama.
Njegovi sastojci dopninose optimalnom metabolizmu i ublažuju neprijatne simptome menopauze.

Menopauza (klimaks) se javlja uglavnom između 40. i 55. godine života, pri čemu menstruacija postepeno izostaje. Prirodni pratilac proređivanja mesečnog ciklusa je smanjenje proizvodnje ženskih polnih hormona — estrogena i progesterona. Promena nivoa hormona često je praćena neprijatnim simptomima: toplotni valunzi, znojenje i depresija, razdražljivost, nesanica i osećaj zamora. Mnoge žene se žale i na suvoću epitela vagine.
U vreme promena žene su naklonjenije većem broju hroničnih oboljenja. To je ono doba u kojem je znatno veća učestalost šećerne bolesti, visokog krvnog pritiska, bolesti srca i krvnih sudova i proređenja kostiju (osteoporoza). Ako je pak već ranije postojala neka od navedenih bolesti, za vreme klimakterijuma obično dolazi do njenog pogoršanja.
Da bi se tegobe u menopauzi lakše prebrodile, pravo rešenje predstavlja povratak prirodi, odnosno zdraviji način života, koji podrazumeva pravilniju ishranu, dovoljno flzičke aktivnosti i relaksacije, uz primenu lekovitih biljaka i prirodnih dodataka ishrani.

Unos kalcijuma i vitamina D3 može biti od posebne važnosti za odbranu zdravlja koštanog sistema, utoliko pre što ove dve materije često nedostaju u ishrani žena. Takođe, od ključnog značaja je i doziranje magnezijuma, bora, hroma i cinka. Antioksidanti koji štite ćelije – vitamini A, C i E, beta-karotin i selen – jačaju otpornu sposobnost organizma prema bolestima.
Rastavić deluje kao diuretik, a kineska anđelika ojačava muskulaturu materice. Sibirski ženšen stimuliše umnu i fizičku snagu i ublažava simptome koji potiču od nedostatka ženskih polnih hormona. Slatki koren pomaže u savladavanju depresija i štiti imuni sistem i jetru. Protiv problema u vezi sa nervnim sistemom efikasan je koren crnog kohoča. Blaženi čkalj prečišćava krv i jača želudac. Kostrika stimuliše stvaranje progesterona.
Harmonija promena.

U životu svake žene, u nekih ranije, a u nekih žena kasnije, nastupa period koji se naziva prelaznim dobom, klimakterijumom ili menopauzom.

Možete poručiti i telefonom 063 521 847 Blagoje (+38163521847)

Isporuka je pouzećem na Vašu adresu!