PARAPROTEX

4,398.00 RSD

Opis

SNAGOM PRIRODE PROTIV ULJEZA – PARAPROTEX

ANTIPARAZITNI PROGRAM – sve što ste tražili za borbu protiv parazita, a ne možete da pronađete. Kompletna detoksikacija probavnog trakta, urinarnog sistema, krvotoka. Promenite svoje zdravlje – NA BOLJE!

Parazitska oboljenja creva i unutrašnjih organa pre nekoliko godina su bila prava retkost. U današnje vreme međutim, nastanak sve većeg broja oboljenja može da se dovede u vezu sa raznim parazitima. Ipak, još uvek ne posvećujemo dovoljno pažnje prevenciji, dijagnostikovanju i tretiranju raznih parazitarnih infekcija.
Postoje paraziti u mikro-veličinama, kao što su virusi, virodi, prioni, bakterije, gljivice i protisti, a postoje i oni u makro-veličinam, parazitske životinje, kao što su crvi, krpelji i vaši.Paraziti značajan deo svog životnog ciklusa provedu u domaćinu, od njega se hrane smanjujuči njegove šanse za opstanak i razmnožavanje (virulencija), a mogu prouzrokovati i simptome bolesti (patogeneza).

ZAŠTO SU PARAZITI TOLIKO OPASNI ZA NAS?

Ljudski organizam je superinteligentan biološki instrument koji se svojim imunim sistemom može odbraniti od „uljeza“. Međutim, ako naš prirodni i stečeni imunitet ne funkcioniše dobro, naš organizam će postati idealan domaćin parazitima. Jednostrana ili deficitarna ishrana, aditivi, zagađenje životne sredine (na pr. pogoršanje kvaliteta pijaće vode), upotreba antibiotika i steroida dovode do slabljenja imunog sistema. Parazitima pogoduje tipičan način ishrane na zapadu; ishrana bogata mastima, skrobom i šećerom obezbeđuje idealno tlo za nastanjivanje. LJudski organizam koji se hrani na odgovarajući način, neće biti podesan za nikakve oprtunističke i/ili patogene parazite. Kada je u želucu dovoljna količina želudačne kiseline, kada je žuč zdrava i „prijateljski nastrojene“ bakterije prisutne u tankom crevu, prirodni odbrambeni sistem sadrži sve potrebne elemente za očuvanje organizma u zdravom stanju. Tada paraziti i gliste ne mogu da nastave da napreduju ili, čak, da opstojavaju. Znači treba da stvorimo takvu sredinu, u kojoj bi bilo nemoguće da paraziti prežive.

Razvoj infektivnih bolesti kod pojedinaca obuhvata kompleksnu interakciju između biološkog agensa (mikrob, parazit) i domačina.Ustanovljeno je da oko 30% svetske populacije pati od parazitskih infekcija. Osnovna osobina parazitskih infekcija je njihova hronična priroda.
Sposobnost parazita da opstanu u domaćinima-kičmenjacima odrazila se na evolutovnoj adaptaciji, koja je omogućila ovim organizmima da se izbave ili opstanu pod imunim mehanizmima.Različiti paraziti razvili su veoma efikasne načine za odolevanje specifičnom imunitetu. Posebnu kategoriju parazitskih infekcija čine gljivične infekcije (mikoze), koje su takođe značajni uzroci morbiditeta i mortaliteta ljudi. Najčešći uzročnici su dimorfne gljivice, koje su prisutne u okruženju i čije spore ljudi udišu (Histoplasma capsulatum, Blastomyces dermatidis i Coccidioides immites).
Ostale gljivične infekcije mogle bi se nazvati oportunističkim, jer dotični agensi kod normalnih osoba prouzrokuju slabo oboljenje ili ga uopšte ne prouzrokuju, ali mogu da zaraze i izazovu žestoku bolest kod imunodeficitarnih osoba.Primeri oportunističkih gljivica su različite Candida ili Aspergillus species i Criptococcus neoformans.

Jedan od tekućih problema je parazit nazvan Giardia ili Lamblia intestinalis. To je parazit koji je postao uzročnik brij jedan bolesti dobijene posredstvom vode svuda u svetu. Da li pijete bezbednu vodu? Piti vodu sa česme može biti opasno po vaše zdravlje.

GLAVNI PROBLEMI PROUZROKOVANI PARAZITIMA U DANAŠNJE VREME

To su deficit mineralnih materija u organizmu, nesanica, glavobolje, škrgutanje zubima, nadutost, mučnina, povraćanje, probavne tegobe, iznurenost, bolovi u leđima, u vratu, alergije, arthritis, colitis, hipoglikemija, dijabetes, lupus, nepravilnosti štitaste žlezde, čak i maligne pojave.

KAKO SE ODBRANITI OD PARAZITSKIH INFEKCIJA I OBOLJENJA?

Pre svega, kao i u slučaju svih drugih bolesti, u prevenciji. Jačanje imunog sistema je najvažnija stvar koju možemo da učinimo za naš organizam kao prevenciju na prodor parazita i glista. Treba da stvorimo takvo okruženje u organizmu, koje ne omogućava opstanak parazita. Pored pravilne ishrane oni ne mogu da se nastane u našem organizmu. Paraziti i gliste ne vole čisto telo. Posebno ne vole minerale. Lekovite i adaptogene biljke obiluju mineralima i drugim elementima, koji će pomoći da telo eliminiše neželjene „uljeze“.

Od čega se sastoji PARAPROTEX?

Lišće i seme CRVENOG JASMINA (Quisqualis indica) se koriste u terapeutske svrhe, između ostalog protiv crevnih glista. Ima blagotvorno dejstvo u slučaju proliva, groznice, rahitisa i kožnih infekcija prouzrokovanih parazitima, a koristi se i kao antivirusni agens.

Prirodno stanište MIRIŠLJAVE PEPELJUGE (Chenopadium anshelminticum, Meksički čaj) je Meksiko i Južna Amerika, ali se ona potpuno naturalizovala ka severu. Glavni konstituent ulja mirišljave pepeljuge, poznatog kao Chenopodium ulje, je askaridol i safrol. Mirišljava pepeljuga, obzirom da je vrlo efikasan antihelmintik, učestalo se koristi za izbacivanje glista, posebno kod dece, zbog njegove efikasnosti, lakoće uzimanja i niske toksičnosti.

Od ŽUTIKE ili ŠIMŠIRIKE (Berberis vulgaris) u lekovite svrhe koriste se kora, koren i zreo plod. Glavni sastojak ovih lekovitih komponenti je berberin (alkaloid) koji ima antiinfektivna svojstva. deluje protiv sledecih uzročnika: Staphylococcus aureus, Streptococcus (bakterija gnojenja rana), Salmonellae, Shiellae (uzročnik crevnih problema) Etamoeba histolitica (uzročnik dizenterije), Vibriona chlerae (uzročnik kolere), Giardiae (Lambliae) intestinalis, Escherihiae coli (uzročnik urinarnih infekcija) i gljivične infekcije vaginalne sluznice (sa kvasnom gljivicom Candida albicans). 
Berberis vulgaris je i imunostimulans i efikasan u tretmanu upala zglobova. Ostali sastojci žute šimširike su berberamin, berberubin, oksiakantin i drugi alkaloidi.Po drugim farmakopejama Šimširika smanjuje žučne kolike. Ova biljka sadrži aktivne principe ekvivalentne antibioticima.
U jednoj studiji dokazano je da berberin deluje efikasnije na bakterije od hloramfenikola.

IZMIRNA SMOLA (Balsamodemron Myrrha, Mirta) je u drevna vremena tretirana kao miris i isceljujući agens, žene u starom Egiptu koristile su zapaljenu Mirtu da oslobode kuću od buva. Mirta sadrži moćno jedinjenje, bioflavonoid, poznat kao silimarin, koji štiti jetru od hemijskih toksina i pomaže u poboljšanju funkcija iste.
Mirta pomaže u brzini isceljenja mukusnih membrana, uključujući desni, gušu, želudac i tanko crevo. Bogata je mineralima kao što su natrijum, kalijum, siliciju, cink i hlor, koji čiste, pročešćavaju i izbacuju otpadne materije iz organizma.
Ovi elementi pomažu organizmu da proizvede normalne količine gastritičnih sekreta odgovarajućeg sastava. Polja delovanja mirte su široka: antibiotsko i antiseptično dejstvo, kao i delotvornost u eliminaciji lošeg zadaha, tretiranju dijareje, problema sa varenjem, infekcija, pokvarenog stomaka, gastrointestinalnih čireva (hecobakterpilory) i infekcija parazitima i kvasnim gljivicama .

Glavni aktivni princip ULJA KARANFILIĆA (Eugenia Cariophyllata Thumb. Caryophyllus aromaticus) je etarsko ulje, zvano eugenol (84-96%). Potpomaže varenje, jer relaksira glatku muskulaturu gastrointestinalnog trakta. Eugenol je snažan antioksidant, koji deluje protiv crevnih parazita, a pored toga deluje u širokom spektru antimikrobno i antifungicidno (protiv gljivica).

Od biljke PAU D*ARCO (Tahebuia impetiginosa, Tahebo čaj) koristi se unutrašnja kora. Naučna istraživanja, sprovedena tokom sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka, pokazala su da je lapanol, komponenta Pau D*Arco, efikasna protiv virusnih infekcija, parazita i svih vrsta kancera. Pau D*Arco je bogat kalijumom, gvožđem, vitaminom C i cinkom.
Sadrži i mangan, fosfor, kalijum, natrijum, vitamin A i neke vitamine B-kompleksa. Hemijski konstituenti kore Pau D*Arco su lapanol i ksiloidon, hinoidi. Aktuelna farmakologija ukazuje na njegove sledece osobine: antifugalne (posebno protiv Candida albicans), antiparazitske, smrtonosne Schistosoma Mansoni, antimalarijske, imunostimulirajuće, materično stimulatorne, kao i na sledeće aktivnosti: antitumorsku, citotoksičnu, hipotenzivnu, mišićno-relaksirajuću, antiinflamatornu i antibakterijsku. Ova čudesna biljka je efikasna protiv Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, Escherihia coli, Salmonela ryphosa i Shigella dysenteriae.

CRNI ORAH (Juglans nigra) odlikuju astrigentne osobine, ona čisti krv i ispoljava antiseptična svojstva. Koristi se u tretiranju problema sa kožom, uključujući čireve, ekcem i herpes, kao i lečenje prstenastih lišajeva. Crni orah sadrži obilje organski vezanog joda, kao i magnezijum, kalciju, selen, kalijum, gvožđe, natrijum, fodsfor, hlor, vitamine A i C, niacin, vitamine B1, B2, B6 i bioflavonoide.DR Albert Leang farmakolog smatra da crni orah sadrži i junglan koji je efikasan u borbi protiv parazitskih infekcija.

EKSTRAKT SEMENKI GREJPFRUTA (Citrus Paradisi) poseduje antibakterijsku, antivirusnu i fungicidnu aktivnost. Laboratorijska i klinička ispitivanja dokazuju da je efikasan protiv 800 raznih virusa i bakterijskih vrsta i oko 100 vrsta gljivica, kao i nekih parazita. Zanimljivo je da ekstrakt semenki grejpfruta ne šteti „prijateljskim“ crevnim bakterijama, a stimuliše rad imunog sistema. Ekstrakt sadrži mnoge različite bioflavonoide, glikozide, i vitamin C. Prisustvo bioflavonoida obezbeđuje dezinfekciono dejstvo, a veruje se da su ova jedinjenja zaslužna i za odsustvo bakterijske rezistencije, koja se javlja kod primene antibiotika. Gorak ukus grejpfruta čini ga izvrsnim sredstvom za otvaranje i jačanje apetita. Pored navedenog, uspešno se primenjuje za lečenje gastrointestinalnih, kožnih, gingivalnih i vaginalnih infekcija izazvanih kvasnom gljivicom Candida albicans.

BELI LUK (Allium sativum) je dobro poznat po blagotvornom učinku na zdravlje. On pročišćava krv, ima antibiotsko, antihelmitično, stimulantno dejstvo. Istraživanja su otkrila još neke blagotvornosti belog luka. Luj Paster je ustanovioda beli luk ispoljava antibiotska dejtva. Danas je već potvrđeno da beli luk efikasno sprečava rast bakterija, štiti jetru od štetnog dejstva lekova i toksina, uništava parazite i gliste i štiti ćelije od štetnog delovanja slobodnih radikala i radijacije, zatim potpomaže varenje, rad jetre i žuči. Zato je beli luk nezamenljivo sredstvo u prevenciji. On je moćna biljka koja pruža potporu imunom sistemu našeg organizma.

PARAPROTEX je rešenje za vaše zdravlje. Prirodan preparat sa garancijama vrhunskih svetskih kontrolnih institucija. Ojačajte svoj imunitet i krenite da uživate u sreći i radosti!

ANTIPARAZITNI PROGRAM – sve što ste tražili za borbu protiv parazita, a ne možete da pronađete. Kompletna detoksikacija probavnog trakta, urinarnog sistema, krvotoka. Promenite svoje zdravlje – NA BOLJE!

Možete poručiti i telefonom 063 521 847 Blagoje (+38163521847)