SPIRULINA-CHLORELA PLUS

4,248.00 RSD

Opis

Preparat Spirulina Chlorella PLUS sadrži sve ono, što se očekuje od jednog savremenog preparata od algi.

Pored dve izuzetno vredne alge, od kojih je proizvod i dobio ime, dodato je još i pšenična trava i lucerka, odnosno jedna patentirana mešavina sa antioksidantima, u kojoj se nalaze izvanredni sastojci poput spanaća, brokola, Aloe vere, luteina likopena itd.

Određene vrste algi već od davnina predstavljaju vredan izvor hrane za ljude. Iako u Evropi nije rasprostranjena pojava svakodnevne primene algi u ishrani, u Azijskim državama, kao i u Africi, na Kubi i Meksiku su izuzetno popularne u vidu osnovnih sastojaka za lokalne namirnice. Zapadni svet ih je tek u zadnje vreme počeo otkrivati, što se prvenstveno može zahvaliti sve većem stepenu prihvatanja tradicionalnih istočnjačkih principa poboljšanja zdravlja, ali tome svakako doprinose i pozitivni rezultati najnovijih naučnih otkrića koja su dobijena ispitivanjem algi.

Alge Spirulina i Hlorela su veoma bogate belančevinama, u kojima sadržaj proteina može dostići nivo od čak 70%. Baš iz tog razloga su ove dve alge odlični izvori belančevina, koje se mogu veoma lako variti i zbog toga imaju visok stepen iskoristljivosti. Alge su takođe poznate po svom visokom sadržaju joda, zato se njihovo konzumiranje posebno preporučuje na kontinentalnim područjima (prema procenama, u Evropi približno 435 miliona osoba (!) pati od nedovoljnog unosa joda.*). Jod je neophodan za proizvodnju hormona štitne žlezde, za odgovarajući metabolizam u organizmu, za procese stvaranja energije, a u znatnoj meri doprinosi i očuvanju zdravlja kose, kože i noktiju. Treći veoma važan sastojak je hlorofil, koji je pored dve spomenute alge veoma važan sastavni deo savremenih kura detoksikacije i alkalizacije.

Alge Spirulina i Hlorela pored toga su bogat izvor vitamina, mineralnih materija i vlakana, pa zbog toga predstavljaju izvanredan izvor hranljivih materija, koji se mogu preporučiti bolesnima, umornima kao i vegetarijancima.

PAŽNJA:

Osobama koje pate od poremećaja u funkcionisanju štitne žlezde savetuje se da pre upotrebe preparata potraže savet svog lekara!

Spirulina Chlorella PLUS aktivni sastojci po tableti:

Prah alge Spiruline 250 mg

Prah alge Hlorele 250 mg

Prah pšenične trave 100 mg

Prah lista lucerke 100 mg

Patentirana mešavina *140 mg

* Prah zrna celera, prah morskih algi, kupus u prahu, spanać u prahu, prah korena maslačka, peršunov prah, ekstrakt luteina, ekstrakt likopena, prah lista prokelja, prah crne rotkve, prah Aloe vere, brokoli u prahu.

Upotreba: 1 tableta na dan, ili prema preporuci lekara.

Alge spirulina i chlorela su poznate po svome učinku na radijaciju. Nakon nuklearne katastrofe u Černobilu, Rusi su ih koristili da bi se zaštitili od posljedica radioaktivnog zagađenja.

Japanci vole svoju miso supu (koja sadrži alge) ne samo zbog toga da je fina. Ona im je pomogla da prežive posljedice Hirošime i Nagasaki.

Nakon bombardiranja Nagasakija, grupa preživjelih doktora-makrobiotičara i njihovi pacijenti su se spasili od radijacije, konzumirajući smeđu rižu, miso i alge. Kasnije niko od njih nije dobio leukemiju. Hrana bogata hlorofilom poput spiruline, chlorele, pšenične i ječmene trave jača ćelije, pomaže čišćenju krvi i jetre, neutralizira toksine i stimuliše proizvodnju RNA. Lepljiva vlakna, koja sadrže alge, sprečavaju reapsorpciju radioaktivnog stroncijuma 90.

Cena proizvoda je oko 26 Eura

Možete poručiti i telefonom na 063 521 847 Blagoje (+38163521847)