ENERGIJA i MEMORIJA

3,297.00 RSD

Opis

Nervne ćelije našeg organizma su osetljive i nepovoljno reaguju na deficit hranljivih materija. Redovnim uzimanjem preparata Energy&Memory možemo preventivno delovati tj. obezbediti mozgu neophodne materije za normalno funkcionisanje.

Preparat sadrži Lecitin i Holin: koji su neophodni za proces obnavljanja ćelija; antioksidanse Vitamine E i C, cink i selen. Magnezijum: koji ima presudan značaj u prenosu nervnog nadražaja i Guaranu – koja ima psiho-fizičko stimulativno dejstvo.

Memorija – pamćenje se zasniva na međusobno povezanom i harmonizovanom radu različitih delova našeg mozga. Oštećenje dovodi do smanjenja broja nervih ćelija odnosno do prekida regenerativnih procesa. Samim tim slabi sposobnost upamćivanja novih podataka njihovog pohranjivanja i reprodukcije (prisećanja). Težak deficit regenerativnih procesa u mozgu dovodi do ozbiljnih poremećaja motornih i psihičkih funkcija mozga, kao i do promene ličnosti: Senilnosti , Alchajmerove odnosno Parkinsonove bolesti.

Za dobro funcionisanje memorije moraju se obezbediti potrebni uslovi, odnosno dovoljna količina kvalitetnih hranljivih materija. Lecitin poboljšava memorijske funkcije mozga. Holin – sastavni deo je lecitina – ima važnu ulogu u procesu pamćenja. U slučaju njegovog nedostatka dolazi do oštećenja „kratkoročne” memorije, jer mozak nije u stanju da skladišti nove informacije. Ovaj problem se javlja ne samo kod starijih osoba (kod kojih je učestaliji) već i kod školskog uzrasta, kao i kod aktivnih pojedinaca.

Vitamini C i E – ova dva vitamina sinergistički postižu jače dejstvo.
Vitamin E: “odstranjuje” slobodne radikale iz ćelijskih membrana. Vitamin C: sprečava lančano stvaranje i nagomilavanje slobodnih radikala. Antioksidativno dejstvo ova dva vitama jačaju cink i selen. Magnezijum – reguliše prenos nervnih nadražaja u ćelijama. Pomaže kod depresije, vrtoglavice, malaksalosti i opuštajuće deluje na mišiće i kao takav neophodan je i za regulisanje visokog krvnog pritiska.

Njegov nedostatak slabi prenos nervnih i mišićnih impulsa izazivajući preosetljivost, nervozu i mišićne grčeve.

Gvarana – ima opšte stimulativno dejstvo i povećava budnost i moć razmišljanja. Pozitivno deluje na uslovne reflekse, smanjuje osećaj umora i iscrpljenosti i daje nam osećaj psihičke svežine i dodatne fizičke energije. Skraćuje vreme refleksa. Poboljšava koncentraciju i radnu sposobnost.
Pospešuje rad centralnog nervnog sistema i nadbubrežne žlezde. Popravlja rad srca i krvotoka i ubrzava razmenu ugljenih hidrata.

Možete pročitati i ISKUSTVA KORISNIKA

Možete poručiti telefonom na 063 521 847 Blagoje (+38163521847)

Dostava u celoj EU