LIVER AID

5,388.00 RSD

Opis

Jetra je organ od vitalnog značaja, takozvana laboratorija organizma, koja uvek radi “punom parom”. Ona ima dvostruki zadatak: sintetiše važne supstance, a sa druge strane rastvara i eliminiše one štetne, tj. čisti organizam od otrova. Aktivni sastojci u preparatu Liver Aid pomažu zdravo funkcionisanje jetre na prirodan način.

Jetra je najveći, i sa stanovišta metabolizma, najsloženiji organ u našem telu. Većina procesa rastvaranja i detoksifikacije (npr. alkohola) se odvija u jetri, a u isto vreme se u njoj stvaraju i neke veoma važne supstance kao što su belančevine, vitamin A, supstance koje dovode do koagulacije krvi, žuč, itd. Jetra ima funkciju i „skladišta” vitamina, takođe. Tokom našeg života, jetra je izložena brojnim štetnim faktorima.

To mogu biti mnogobrojne hemijske supstance (pesticidi, boje, razređivači) i lekovi (određene vrste antibiotika). Štetni efekti prekomernog konzumiranja alkohola su veoma poznati, i na žalost, vrlo rasprostranjeni, a nisu retke ni upale jetre (hepatitis), izazvane raznim virusnim infekcijama, kao i “masna jetra” (steatosis).

Pošto naša jetra obavlja izrazito važnu ulogu u organizmu, neophodno je da obratimo posebnu pažnju na njenu zaštitu. Prvi korak u toj zaštiti bi trebalo da predstavlja prevencija.

Regeneracija ćelija jetre je posebno podstaknuto amino-kiselinama koje sadrže sumpor (metionin, cistin, cistein), ali u modernom svetu – zbog zagađenja životne okoline, opterećenosti jetre uzimanjem nekih lekova, konzumacije alkohola, od posebnog su značaja i druge aminokiseline koje štite jetru – arginin i ornitin.

Savremeni proizvodi mogu da pomognu osobama koji žele da sačuvaju svoje zdravlje, a koji su izloženi određenim štetnim uticajima na jetru. Pored amino-kiselina koje štite jetru (Larginin, L-cistein, L-ornitin, metionin), ostali sastojci ovog preparata takođe pospešuju funkcionisanje jetre. To su: hrom, koji utiče na metabolizam belančevina, ugljenih hidrata i masti, povećavajući efekat insulina; L-karnitin učestvuje u ćelijskom metabolizmu i u procesima stvaranja energije. Selen je snažan antioksidant. Šareni čkalj (čičak), je hiljadama godina poznat kao biljka jetre i mokraćne bešike.

Informacije i poručivanje možete obaviti i na telefon 063 521 847 Blagoje (+381 63 521 847)