NONI – podiže imunitet

6,579.00 RSD

Opis

Šta je NONI?

Noni, ili lat. Morinida citrifolia, je biljka neprocenjive vrednosti. Po izgledu podseća na krompir, ali je zelene boje i ima hrapavu površinu.

Noni raste na drvetu, u uslovima tropske klime, a plodovi mu sazrevaju tokom čitave godine, 12 berbi godišnje. Noni sadrži 155 aktivnih supstanci – minerala, vitamina, enzima, ugljenih hidrata i drugih materija potrebnih našem organizmu.

Noni raste na netaknutim ostrvima Tahitija i Francuske Polinezije. U uslovima tropske klime i nezagađene okoline.

Kako je pronađen NONI?

Dr, Ralph Heinicke, istraživač u oblasti enzima, 1986. godine se zaposlio u Institutu za proučavanje ananasa na Havajima gde je otkrio enzim Bromelain, iz koga je kasnije izolovao alkaloid, koji je sam nazvao Xeronin. Taj alkaloid je ljudskom telu nužan za regulisanje rada i obnavljanje svih telesnih ćelija.
Isto tako je ustanovio da zdravlje i sam život bez Xeronina nisu mogući. Počeo je istraživati šta prethodi tom jedinjenju i ustanovio da su to Proxeronin i Prokseronaza. Bio je iznenađen kada je ustanovio da Noni plod ima 40 puta više Proxeronina nego ananas.
Nastavio je sa istraživanjem Noni ploda. Rezultati su bili iznenađujući, pa su naučnici u Japanu, Havajima, Francuskoj, Meksiku i SAD ta otkrića proučili i isto tako ih potvrdili.
Odmah je razvijen i patentiran postupak za pripremanjne soka, tako da važni sastojci ostaju sačuvani.

Da li je neko ranije koristio NONI voće?

Starosedeoci Polinežanskih ostrva već više od 2000 godina poznaju i upotrebljavaju ovu savršenu biljku. Nazivaju je »Kraljicom lekovitih biljaka«.
Pošto je neprijatnog mirisa i ukusa ne koriste ga u svakodnevnoj ishrani već samo za lečenje. Oni ne znaju za lekove i medicinu, nego leče melemima, travama, biljkama. Noni – kraljicu biljaka upotrebljavaju u svim melemima i čajevima kao i za oblaganje rana.

Kako nastaju bolesti?

Zagađivanje naše prirodne okoline je veoma veliko. Svakodnevno u svoj organizam unosimo mnoštvo štetnih materija. Zagađuju se biljke i voće u kojima je zbog toga sve manje zdravih materija, tako da se u poslednje vreme zdrave materije dodaju sintetički u razne proizvode.

Zbog zagađenosti vode, vazduha, zemljišta a samim tim i hrane, dalje, zbog nerviranja, tuge, problema, straha, prebrzog tempa života, da ne pričamo o konzumiranju alkohola, cigareta i drugih štetnih materija, dolazi do preteranog trošenja zdravih komponenti u organizmu kao što je Xeronin i druga važna jedinjenja, takođe i do zakrčenja krvnih sudova, nepravilnog rada organa kao što su bubrezi, jetra, pluća itd. U takvim uslovima pojedine ćelije ne dobijaju dovoljno hrane, odnosno materija koje su im potrebne da bi pravilno radile.
Na taj način ćelije slabe i izumiru. Prvo jedna ćelija, zatim grupa ćelija a nakon toga i ceo organ. Većina bolesti se javlja na ovaj način.

Šta su lekovi i kako deluju?

Kada naš organizam šalje signale da nešto nije u redu onda je došlo do smetnji u radu nekih ćelija. Odnosno kad krene tok bolesti naš organizam vapi za pomoći. Lekari prepisuju lekove. Lekovi su sintetički, a sve što nije prirodno naš organizam ne zna u potpunosti da selektuje, odnosno da rasporedi u organimu gde je ono potrebno.
Tako se veći deo njih taloži u našim organima i samim tim ometaju njihov rad. Lekovima se uglavnom umanjuju simptomi bolesti a mnogi, kad se koriste duži period, smanjuju dejstvo imunog sistema, čime je organizmu smanjena odbrambena moć i on postaje podložniji novim bolestima a i stare se brže razvijaju.

Šta je NONI đus?

Noni đus je zapravo gusti sok od čistog voća! Sadrži 89% ceđenog soka Noni voća a 11% soka od kupina, malina, borovnice i crnog grožđa, bez dodavanja nekih sintetičkih i drugih materija. Noni đus je 100% čist i prirodan, što je veoma važno. Sačuvane su sve zdrave materije voća Noni.
Ne sadrži nikakvu veštačku boju, aromu niti konzervanse (kupina i malina sadrže u sebi puno materija koje deluju kao prirodni konzervansi, a i sam plod Nonija je poznat po tome da sadrži puno antioksidanata koji isto utiču na očuvanje sastojaka u prirodnom obliku).
Pošto je prirodan, naš organizam zna kako da ga rasporedi i 100% ga apsorbuje (uzima koliko mu čega treba, ostalo izbaci, a ne taloži u telu).
Proizvod je zvanično proznat od Evropske unije kao sok koji sadrži lekovite materije. Pored toga svakodnevno prolazi najstrože kontrole, kako u matičnoj firmi, tako i u institutima širom sveta (FDA- u SAD, VMA Beograd- u Srbiji).

Kako deluje NONI đus?

Noni đus nije lek, on je običan 100% prirodan sok i nema sposobnost da leči bolest. Međutim, on sarži materije koje su neophodne našem organizmu, da se sam izbori sa bolestima koje ga napadaju. Krepi i hrani naše ćelije, podstiče njihovu regeneraciju (obnavlja ih) i pojačava imuni sistem organizma.
Naš organizam je u stanju, odnosno zna, kako da se izbori sa svakom belesti koja ga napadne. Međutim, dešava se da organizam ne dobija dovoljno zdravih materija kao što su vitamini, minerali itd., bez kojih ne može da napravi dovoljno jaku odbranu za borbu protv jedne ili često i više bolest.
Noni đus organizmu daje ono što mu je potrebno da napravi dovoljno jaku odbranu organizma da može uspešno da izađe na kraj sa bolešću.

Aktivni sastojci NONI đusa

Noni đus sadrži 155 aktivnih supstanci. Minerali, vitamini, ugljeni hidrati, enzimi itd. Prvi od najvažnijih sastojaka koje sadrži Noni đus je PROXERONIN (koji sa enzimom PROKSERONAZA u ljudskom telu proizvodi XERONIN), pa slede: SKOPOLETIN (koji je sastavni deo gotovo svih lekova za krvne sudove, za njihovo čišćenje, elastičnost, stabilizovanje krvnog pritiska, trombove, proširene vene, itd.), DAMNAKANTAL (prirodni citostatik u organizmu), SEROTONIN i MELATONIN (bolja koncentracija, prirodna smirenost, regulisanje sna), BIOFLAVONOIDI itd.

Xeronin?

U bilo kom delu ljudskog organizma gde je upala, ProXeronin kroz kapilare stigne do tih ćelija, gde se pretvara u Xeronin. ProXeronin je prisutan u našem organizmu ali u izuzetno malim količinama. U normalnim uslovima on je lagerovan u jetri. Mozak u dvočasovnim intervalima šalje impuls jetri, koja usled toga pušta u krvotok ProXeronin.
Svi organi unutar organizma se putem krvotoka snabdevaju dovoljnim količinama ProXeronina, koji oni pretvaraju u Xeronin. Xeronin je jedinjenje ili alkaloid koji je najvažniji spoj za obnovu svih molekula u telesnim ćelijama.
To je jedinjenje koje je odgovorno za izgradnju proteina. On je važna biohemijska veza koja kod mnogih biohemijskih procesa u ljudskom organizmu igra važnu ulogu.

Xeronin nastaje spajanjem ProXeronina sa enzimom Prokseronaza. Xeronin je veoma nestabilna supstanca, lako se gubi iz voća. Xeronin u ljudskom telu još nastaje sa osmehom, muzikom, zadovoljstvom, optimizmom, zapravo sa stanjem veselja i sreće a troši se na izgradnju ćelija i stres.
Sve ide po savršenom planu, sve dok ne narastu potrebe Xeronina u pojedinim organima ili tkivima. Takodje, potrebne su veće količine Xeronina i pri abnormalnoj funkciji pojedinih ćelija i raznih drugih problema, podrazumevajući i razna fizička i emotivna oboljenja.
U ovakvim slučajevima potrebe Xeronina se drastično povećavaju, a u jetri obično nema viška ProXeronina koji bi se mogao poslati kod bolesnih ćelija. Tu pomaže Noni koji u velikoj količini sadrži ProXeronin. ProXeronin se lageruje u jetri, odakle po potrebi dospeva do tkiva i organa.

Noni treba da popijemo pola sata pre doručka i večere. Da bi postigli optimalno dejstvo, jetru moramo da zasitimo ProXeroninom.

Xeronin i ProXeronin imaju izuzetno antidepresivno dejstvo. Ove materije pospešuju lučenje endorfina, čije oslobadjanje rezultira razdraganost i dobro raspoloženje.
Pored toga umanjuju iscrpljujuće bolove nastale usled upale zglobova i drugih problema, pri čemu ne izazivaju zavisnost.
Pored svega toga Xeronin pokreće u organizmu mehanizam zaštite od upala, povećava otpornost na bakterije i viruse, regeneriše ćelije, zatvara molekule belančevina (bez njega belančevine ne mogu da se zadržavaju u organizmu), itd.

Za koje zdravstvene probleme se može koristiti NONI đus?

Na osnovu prikupljenih podataka više od 40 lekara koji su ovaj napitak primenjivali kod više od 8.000 pacijenata mogu se izvući sledeća iskustva:

 • brojna zapažanja dokazuju njegov delotvoran uticaj u regulisanju krvnog pritiska, kao i poboljšanju cirkulacije;
 • povećava nivo Serotina i Melatonina u organizmu i na taj način reguliše ciklus spavanja, temperaturu i raspoloženje korisnika;
 • prema brojim iskustvima povoljno utiče na procese zapaljenja;
 • zbog svojih antibakterijskih svojstava pruža imunitet prema bolestima sistema za varenje, krvotoka i srca;
 • Noni pospešuje stvaranje takozvanih ćelija »T-ubica« u imunološkom sistemu. Ove ćelije imaju presudan uticaj u savladjivanju bolesti;
 • pojačava imunitet korisnika, uključujući limfne žlezde i takozvane žderuće žlezde, koje su važni sastavni delovi odbrambenog mehanizma ljudskog organizma;
 • ima antiseptičko dejstvo.

Prihvaćena je činjenica da je Noni u stanju da ublažava široki dijapazon bolova. Prema dr. Hainickeu Xeronin ublažava bol, a drugi su pak mišljenja da Noni prouzrokuje samolečenje organizma i tako bol jednostavno nestaje. Na univerzitetu u Meetsu vršena su istraživanja u vezi sa Nonijem i istraživači su došli do saznanja da Noni vrši centralni analgetički uticaj. Drugim rečima, Noni preko mozga u celom organizmu smanjuje bolove. Prema rezultatima istraživanja analgetički uticaj (tj. Uticaj za smirivanje bolova) Nonija iznosi 75% uticaja Morfija, s tim da Noni neće izazvati nikakvu zavisnost.

Pretpostavlja se da lekoviti sastojci Nonija vrše zajedno adaptogenski uticaj. Adaptogen je materijal koji pokušava da normalizuje rad ćelija čije delovanje odudara od delovanja normalnih (zdravih) ćelija.

Japanski istraživači su, 1993. godine, objavili u medicinskom časopisu da su uspeli na univerzitetu Keiko i na Japanskom medicinskom institutu da izoluju jedan novi sastojak iz Nonija – DAMNACHANTAL.
Nakon analiziranja blizu više od 500 biljnih ekstrakata utvrdili su da je Damnachantal novo sredstvo za sprečavanje umnožavanja nekih vrsta ćelija raka.
Taj sastojak usporava umnožavanje ćelija na nivou gena, ćelije vraća u normalno stanje (u stanje pre bolesti). Ovaj eksperiment nije izvršen na ljudskom organizmu.

Dr. Heinicke je zapazio da se veliki broj ljudi uz upotrebu Nonija odrekao od pušenja i medju njima i takvi kojima to ranije nikako nije pošlo za rukom. Navedeni lekar i drugi prezentovali su slučajeve i takvih bolesnika koji su prestali konzumirati alkohol i narkotike, kao što su kokain, marihuana i heroin, jer upotrebom Nonija se smanjuju simptomi odvikavanja, čime se proces daleko lakše podnosi.

Noni potpomaže rad imunog sistema, reguliše rad i potpomaže regeneraciju oštećenih ćelija. Ova činjenica može biti odgovor na pitanje: zašto se može uspešno primenjivati kod tolikog broja bolesti.

Kada se mogu očekivati povoljni rezultati?

Rezultati su različiti kod svakog korisnika. Neki od njih odmah osećaju poboljšanje svog stanja, dok to kod drugih može potrajati i duže, sve u zavisnosti od količine uzimanja đusa, jačine organizma, trajanja bolesti, stadijuma bolesti, itd. Statistički podaci pokazuju da 25% korisnika u roku od 3 nedelje osećaju poboljšanje svog stanja, 50% u periodu 3-8 nedelja a preostalih 25% do 12 nedelja. Većina onih potrošača Nonija koji nisu dobili adekvatnu pomoć od Nonija ili su uzimali manju dozu ili su ga koristili kraće vreme od preporučenog.

Koji delovi organizma su imali pozitivnu reakciju na uticaj NONI đusa:

 • Probavni organi u slučaju proliva, povraćanja, trovanja hranom i pantljičara;
 • disajni organi u slučaju kašlja, bolesti grla, tuberkoloze, dečijih nazeba i bronhijalne astme,
 • razne upale, kao što su kostobolja (reuma), upala omotača tetiva, fibromialgija,
 • organi krvotoka, npr. krvni pritisak, povećanje srca itd.,
 • smanjivanje bolova kod raznih vrsta bolova,
 • bolesti kože i kose, npr. opekotine, rane, čirevi, celulit, otekline, kontuzije, bolesti kože glave, svrab i perutavost,
 • stanje temperature u najvećem broju slučajeva bez obzira na uzrok,
 • u slučaju bolesti opšti povoljan uticaj, kao npr. u slučaju malignih oboljenja, preloma kostiju, bolesti jetre, dizenterije i bolesnih ćelija koje prouzrokuju previše kiseline.

Sme li se NONI uzimati u kombinaciji sa lekovima?

Napitak Noni đus se može uzimati u kombinaciji sa bilo kakvim lekovima. Njegova upotreba u mnogo slučajeva pospešuje dejstvo lekova i nakon izvesnog vremena isti rezultat se može postići i sa manjom dozom lekova.
Noni sok često smanjuje neželjene štetne posledice konvencionalnih lekova. Po Stivenu Hallu (M.D.) lekaru iz Vašingtona, superiornost Nonija se krije u tome što povećava delotvornost klasičnog načina lečenja i pomaže takvim pacijentima pri ozdravljenju, kod kojih je izgubljena svaka nada za to.

Koliko je trajnje Nonija?

Napitak ne sadrži nikakva sintetička sredstva za konzerviranje. Bez otvaranja može se držati 2,5 do 3 godine na sobnoj temperaturi. Ovo je postignuto pomoću specijalne boce i dobro promišljene aromatizacije napitka.
Naime, napitak je aromatizovan takvim crvenim bobicama, i to do 11%, kao što su borovnica, groždje, kupina i malina. Ove bobice, ne samo da su dobrog ukusa već sadrže i prirodni konzervans.

Otvoreni Noni đus se može držati 6-12 meseci, ali zbog potrebe očuvanja njegove arome preporučljivo ga je držati u frižideru.

Koliku količinu Nonija možemo dnevno konzumirati, i doziranje?

Doziranje zavisi da li se đus uzima kao preventiva ili radi lečenja neke bolesti. Prva tri meseca predstavljaju period popune organizma aktivnim sastojcima Nonija. U tom periodu treba popiti najmanje 2 puta po 30 ml Noni đusa (dve manje čašice za rakiju), najbolje pola sata pre obroka.
Ako navedena količina neće obezbediti željeni efekat treba da povećamo dozu za pola čašice, sve dok ne budemo osećali pozitivan uticaj. Kod osoba sa teškom bolešću preporučuje se uzimanje i 3 puta po 50 ml.
Kada smo postigli željeni rezultat, doza se može smanjivati postepeno. Doza nakon popune organizma aktivnim sastojcima (nakon 3 meseca), takozvana doza održavanja, iznosi dnevno jednu čašicu (kao i za osobe koje su potpuno zdrave i koje konzumiraju Noni radi preventive).

Dosadašnja istraživanja i iskustva potvrđuju da NONI:

 • podmlađuje i obnavlja ćelije u našem organizmu
 • uspešno deluje kod problema: visok krvni pritisak, artritis, menstrualne tegobe, depresija, povrede, senilnost, arterioskleroza, krvotok, zavisnost od droga,…
 • poseduje vrlo značajno analgetsko dejstvo (otklanja bol)
 • prirodan je antiseptik (sprečava infekcije rana)
 • pomaže u regulaciji imunog sistema
 • delotvoran je protiv gljivica i parazita
 • izuzetan dodatak za sportiste u fazi priprema
 • preventivno deluje na degenerativne bolesti i ošte poboljšanje stanja organizma

ZAKLJUČAK: N O N I n i j e l e k!

Skrećemo pažnju da Noni napitak nije lek i nije dovoljan da leči bolesti. On potpomaže samoisceljiteljske procese organizma, ali ne zamenjuje lekarsku intervenciju. Ukoliko ste bolesnik, vi potražite savet lekara!
Ako lekar još ne poznaje ovaj savršeni proizvod, slobodno se oslonite na vaše instikte i verujte onom čoveku od koga ste čuli za NONI ĐUS. I verujte u ovaj proizvod jer još nikoga nije izneverio, naravno, ko se pridržavao načina upotrebe.

»Noni đus ne deluje samo kod onih ljudi koji ga ne piju u dovoljnoj količini ili ga pak ne konzumiraju dovoljno dugo« – dr. Ralph Heinecke.

Statistika delotvornosti Noni đusa:

T E G O B E

Postotak uspešnosti (%)

Alergija – smanjenje simptoma

88 %

Artritis – smanjenje simptoma

80 %

Astma – poboljšanje

70 %

Bolovi (uključujući i glavobolje) – smanjenje

86 %

Bolovi mišića i tetiva – smanjenje simptoma

78 %

Debljina – gubljenje viška kilograma

71 %

Depresija – smanjenje simptoma

77 %

Diabetes Tip1 & Tip2 – poboljšanjne

84 %

Energija – porast

90 %

Menstrualne tegobe – smanjenje simptoma

78 %

Mentalna budnost

74 %

Izgradnja mišića – razvoj bodi buildingom

71 %

Izliv krvi u mozak – Šlog

55 %

Multipla skleroza – smanjenje simptoma

51 %

Opšte zdravlje – osećali se bolje

78 %

Probava – poboljšanje

90 %

Problemi sa bubrezima

67 %

Problem sa srcem – smanjenje simptoma

78 %

Pušenje – uspešnost odvikavanja

58 %

Rak – smanjenje simptoma

69 %

San – poboljšanje

74 %

Seksualnost

85 %

SIDA – smanjenje simptoma

56 %

Stres – bolje se podnosi

72 %

Visok krvni pritisak – smanjenje

85 %

Možete poručiti i na tel. broj 063 521 847 Blagoje ili +38163521847

SKYPE: blagoje.rodic