TRIPLE POTENCY LECITIN

4,728.00 RSD

Opis

Soja lecitin je prirodna materija izvanrednih osobina, malo poznata širem krugu ljudi. Njegovi glavni sastojci su holin i inzitol u obliku fosfatidil-holina. Holin igra ključnu ulogu u izgradnji strukture bioloških opni i često se vezuje za vitamine. Inozitol se u manjoj ili većoj količini nalazi u namirnicama biljnog porekla, a soja ga sadrži u izobilju. Ljudski mozak deponuje velike količine inozitola. Holin i inozitol se pofunkciji smatraju „sagorevačima“ i razlagačima masti.

Lecitin snižava nivo holesterola u krvi, prečišćava zidove krvnih sudova ipojačava rad srčanog mišića. Kako uobičajena ishrana kod nas sadrži znatno veću količinu masti od optimalne, gotovo svaki čovek ima povećane potreba za unosom lecitina. Drugi važan učinak lecitina je da u velikoj meri smanjuje ili čak u potpunosti otklanja bolove u zglobovima.

Redovno uzimanje lecitina osposobljava one osobe koje pate od zglobnih bolesti da obavljaju takve aktivnosti koje zbog bolova u zglobovima ne bi bile u stanju da izvršavaju. Drugim rečima olakšava im svakodnevni život.

Lecitin je pored navedenih dejstava, od velike koristi kod ljudi osetljivih na vremenske promene (meteoropate). Uzimanje lecitina je skoro neophodno kod sportista čiji je učinak umanjen zbog nelagodnosti ili bolova u zglobovima. Lecitin daje kosi zdravu boju i sprečava njeno opadanje.

Pomoću lecitina može da se spreči nastanak ekcema.

Lecitin pojačava moć koncentracije i pamćenja i deluje umirujuće na nervni sistem.

Lecitin uzet sa medom izvanredno poboljšava funkciju mozga i vraća vitalnost. Takođe omekšava koegzistenciju stolice i otklanja nadutost.

Tripl potency lecitin se koristi 1 tableta dnevno pre ili za vreme jela. Kod posebno jakih bolova u zglobovima (npr. kod promene vremena) navedene količine se mogu duplirati ili čak višestruko povećati. Nije poznato nikakvo štetno dejstvo lecitina, a predoziranje nije moguće.

Pakovanje je od 100 gel kapsula.

Možete naručiti na 063 521 847 Blagoje ili +38163521847