VirAgo – antivirus

4,068.00 RSD

Opis

Virusi – tihi, ali opasni podstanari

Virusi su mikroskopski oblici jednostavne građe zahvaljujući kojoj se mogu jako brzo i dobro razmnožavati u organizmima. Nemoguće ih je videti svetlosnim mikroskopom – manji su 20 d0 100 puta od bakterija,  Njihove dimenzije variraju zavisno od vrste, pa tako među najveće spadaju Poxviridae – oko 450 nm (nanometara), a najmanji imaju samo 30-tak nm. Utvrđeno je da svaki virus ima ili DNK ili RNA molekulu koji je okružen proteinskim omotačem nazvanim kapsid a, oko koje se nalazi sloj lipida.

Tokom godine, a pogotovo u jesenjem i zimskom periodu, naš organizam često dolazi u konatkt sa razno-raznim virusima. Neke od njih će naš imunitet uspešno neutralizovati, ali neki će zauzvrat biti uspešniji i prikovati nas uz krevet. Ključ (ne)uspešnosti našeg organizma leži u imunitetu. I naravno, u saznanju da postoje stvari u prirodi koje imaju jak antivirusni učinak. Među njima, naravno, spadaju i komponente našeg novog proizvoda – Virago!

Od svih parazita, virusi izazivaju najviše straha. Redukovanje bakterijskih zaraza dovelo je do razbuktavanja raznih virusnih bolesti za većinu kojih još nema leka. Najteže je sa suzbijanjem virusnih bolesti za koje nema vakcina, a lekovi su vrlo skupi i ne dovode do potpunog izlečenja (na primer AIDS). Nisu svi virusi jednako patogeni, no svi su, bez izuzetka, naši najljući protivnici u svetu mikroorganizama. Prisetimo se pandemije gripe u prošlosti i miliona umrlih, velikih boginja u prošlom veku ili ptičije gripe danas, čija pretnja ozbiljno visi nad čovječanstvom. Ne zaboravimo ni one tihe pretnje poput podmuklog hepatitisa C ili Epstein Barr virusa koji nas može učiniti hronično umornima te značajno povećati rizik od limfoma.  Dodajmo ovome i milione žena i muškaraca zaraženih humanim papiloma virusom (HPV), od kojeg su neki sojevi u direktnoj vezi s karcinomom vrata materice i prostate. Procenjuje se da je u Srbiji HPV-om inficirano oko 60 % polno aktivnih žena i muškaraca. Tu su još i česti saputnici poput enterovirusa koji izazivaju crevne viroze, a gotovo nema osobe koja bi bila pošteđena virusa Herpes simplex.

Zašto su virusi tako opasni?
Trajno su prisutni – ulaskom virusa u naš organizam moramo se suočiti s činjenicom da će mnogi od njih biti podstanari u našim ćelijama više godina, neki čak i do kraja života. Za vreme svoga boravka neće se ponašati ni malo prijateljski. Čak i onda kada ne izazivaju nikakve simptome bolesti, biće pokretači brojnih oštećenja i nenormalnih biohemijskih procesa u čelijama. Tako se smatra da je prisustvo virusa Herpes simplex u mozgu uzrok nakupljanju proteina koji se smatraju odgovornim za razvoj Alzheimerove bolesti.
Ne postoji lek – druga je zastrašujuća činjenica da protiv virusa medicina zapravo nema razvijene lekove, postojeći lekovi su skupi, a vakcine su razvijene samo za mali broj virusnih bolesti (dečje bolesti).

Što možemo sami učiniti?
U borbi protiv virusa treba da imamo isključivo dva oslonca:

1.) Vlastiti imunitet – tvorevine antivirusnog delovanja koje nam daruje priroda.

Upravo se na tome temelji i najnoviji proizvod Virago. Lekovite biljke u sastavu Viraga djeluju dvojako: s jedne strane doprinose uspešnom delovanju snaga odbrane (ćelije imuniteta), a s druge strane sadrže specifične stvari antivirusnog delovanja. On je svojim sistemom namenjen prvenstveno odbrani protiv danas raširenih virusnih infekcija (herpes, influenca, HPV, enterovirusi…)Virago se preporučuje osobama kojima je potrebna kompleksnija zaštita (češća izloženost različitim lošim uticajima) te osobama s kompromitovanim imunološkim sistemom kojma  je potrebna dodatna pomoć za njegovo jačanje.

2.) Virago sadrži
Amazonska biljka Mačja kandža uništava viruse, smanjuje povišenu temperaturu, a prema nekim novijim zapažanjima pretpostavlja se da može jačati zaštitu od uzročnika atipične upale pluća (virusa SARS).
Aminokiselina lizin ima specifično antivirusno delovanje, a posebno efikasno sprečava širenje virusa herpesa.
Cinku nema premca među mineralima kada je u pitanju rad imunog sistema i antivirusne snage. Srazmerno njegovom nedostatku u organizmu, slabi i naš imunitet. Pokazatelj je bele tačkice ispod noktiju.
Ekstrakt lista masline delotvoran je kod kombinovanih infekcija, virusnih, bakterijskih i gljivičnih.
Ehinacea je jedan od najpoznatijih imunostimulansa u biljnom svetu, koji djeluje na dva koloseka: sprečava razmnožavanje virusa herpesa i influence, te jača nespecifičnu obrambenu moć organizma.
Pau d’ Arco smatra se jednom od najmoćnijih lekovitih biljaka te se koristi kod akutnih i hroničnih infekcija, s ciljem jačanja imuniteta te izrazitog antivirusnog, antibakterijskog i antigljivičnog delovanja.

Možete poručiti telefonom 063 521 847 Blagoje (+38163521847)